5 Redenen om zoveel mogelijk LinkedIn-connecties te hebben

LinkedIn connectiesAls je LinkedIn gebruikt voor het vinden van werk zul je actief aan de slag moeten om zoveel mogelijk connecties te ‘verzamelen’. Waarom?

1. Het levert je meer contacten op die ‘iets voor je zouden kunnen betekenen’
Hoe meer connecties je hebt hoe meer kans dat daar iemand tussen zit die een leuke vacature voor jou weet. Vaak weten juist de mensen die iets verder van je afstaan een vacature waarvan jij nog niet op de hoogte bent.

2. Je wordt zichtbaar bij de connecties van je nieuwe contacten
Zodra je gelinkt bent met je nieuwe contact verschijnt dit als ‘update’ op de startpagina van jouw connecties, maar ook op die van de connecties van jouw nieuwe contact.

Wellicht zit daar een werkgever tussen die een openstaande vacature heeft die geknipt is voor jou. Of een medewerker van dat bedrijf, die op de hoogte is van de vacature. Of een recruiter. Of…

3. Hoe meer connecties je hebt, hoe hoger je komt in de zoekresultaten van zowel LinkedIn als van Google 
Als een recruiter in LinkeIn op bepaalde competenties of beroepen zoekt krijgt hij een hele lijst met namen. Hoe hoger jij in die lijst staat hoe groter de kans dat de recruiter jouw profiel leest.  En de jouw plaats in de lijst hangt onder meer af van het aantal connecties dat je hebt.

4. Je updates zijn voor meer mensen zichtbaar
Als jij een nieuwe connecties hebt of iets aan je profiel hebt aangepast is dit bij je connecties als ‘update’ zichtbaar op de startpagina. Dus als hoe meer connecties je hebt, hoe meer mensen kunnen zien dat jij bijvoorbeeld een opleiding hebt afgerond.

Het is als werkzoekende belangrijk om regelmatig zichtbaar te zijn op de startpagina van je connecties; je blijft dan bij hen ‘in top of mind’.

5. Je aanbevelingen zijn voor meer mensen zichtbaar
Aanbevelingen (recommandations) en onderschrijvingen (endorsements) zijn zichtbaar tot en met de 3e-graads connecties. Dus behalve jouw directe connecties, kunnen ook hun connecties en de connecties daarvan  jouw aanbevelingen lezen. Anderen kunnen jouw aanbevelingen niet lezen. Het spreekt voor zich dat hoe meer connecties je hebt, hoe meer 2e en 3e-graads connecties je hebt, dus hoe meer mensen je aanbevelingen kunnen lezen.

Als je veel connecties hebt, heb je ook meer kans dat de werkgever waarbij je gesolliciteerd hebt of de  recruiter die in jou geïnteresseerd is jouw aanbevelingen kan lezen. En daar zijn die aanbevelingen precies voor bedoeld!

Moet je dus zoveel mogelijk LinkedIn-uitnodigingen versturen?
Dat zou ik niet doen. De kans is dan namelijk groot dat meerdere mensen jouw uitnodiging weigeren. Als dit te vaak gebeurt ziet LinkedIn jouw uitnodigingen als spam en zal deze dan blokkeren.

Nodig dus alleen mensen uit die je (een beetje) kent. Stuur hen een persoonlijke uitnodiging en leg ze daarin uit waarom je ze uitnodigt.

Moet je alle LinkedIn-uitnodigingen accepteren?
Kwaad kan het niet. Maar ik kan me voorstellen dat je geen uitnodigingen accepteert van iemand die je niet vertrouwt. Bijvoorbeeld omdat de uitnodiging de schijn heeft van spam of omdat hij afkomstig is van iemand is het buitenland waar je helemaal geen affiniteit mee hebt. Ik krijg zelf bijvoorbeeld wel eens uitnodigingen uit India of Brazilia, terwijl ik daar helemaal niemand ken.

Gerelateerd informatie

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Joyce Dunnewold

Hier lees je alles wat je wilt weten over Office, met name voor secretaresses.

De Levende Sollicitatiegids

Wijst je de kortste route naar jouw volgende baan!

Mijn 50 plus ervaringen

de wereld van een 50 plusser

BlauwStaete

Projectontwikkeling sociale woningbouw en duurzame energieconcepten

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: