Wie ben ik?

Femke Berends pasfoto 150 pixOp de juiste manier communiceren is de belangrijkste succesfactor voor het vinden van die leuke baan.

Mijn naam is Femke Berends, ik ben een allround communicatieprofessional – een ‘communicado’ – en woon in ‘s-Hertogenbosch. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als interimmer. Dit betekende dat ik steeds weer opnieuw naar een tijdelijke baan moest solliciteren. Hierbij ervoer ik veel profijt van mijn kennis en kunde op het gebied van communicatie. Deze expertise wil ik graag met jullie delen, vandaar dat ik dit blog begonnen ben.

Ervaren sollicitant

Zonder te overdrijven noem ik mezelf een ervaren sollicitant. In zwartste jaar van de vorige crisis- 1982 – rondde ik mijn 1e HBO-opleiding af en behoorde ik als schoolverlater tot ‘De Verloren Generatie’. Kansloos waren we; we zouden nooit een baan krijgen. 600 à 700 Reacties op een vacature was normaal. Toch kreeg ik het voor elkaar om binnen 2 maanden te mogen kiezen uit 2 verschillende leuke banen.

3 Jaar later – het was nog steeds diepe crisis – moest ik vanwege verhuizing naar een andere stad weer solliciteren. En weer lukte het me binnen enkele maanden werk te vinden. En weer mocht ik een keuze maken uit 2 banen.

Begin jaren ’90 zat ik nog een keer zonder werk, dit keer door een verhuizing van de Randstad naar Drenthe. Nu waren factoren om aan het werk te komen nog ongunstiger:  de crisis was nog niet afgelopen, ik woonde in een regio waar de werkloosheid continu hoger is dan gemiddeld én ik had inmiddels kinderen, waardoor ik niet meer zo flexibel kon zijn. Toch lukte het me ook nu om binnen korte tijd een leuke parttime baan te vinden (eentje maar deze keer).

Daarna ben ik nog regelmatig van baan veranderd vanwege omstandigheden, maar ook vanwege mijn persoonlijke ontwikkeling en ambities. Tientallen sollicitaties later behoor ik als vijftiger opnieuw (of nog steeds?) tot de ‘Verloren Generatie’. Toch is het me ook nu weer gelukt om een leuke baan te vinden.

Communicatieprofessional

Wil je meer weten over mijn kennis en kunde op gebied van communicatie, kijk dan even op mijn LinkedIn-profiel.

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Joyce Dunnewold

Hier lees je alles wat je wilt weten over Office, met name voor secretaresses.

De Levende Sollicitatiegids

Wijst je de kortste route naar jouw volgende baan!

Mijn 50 plus ervaringen

de wereld van een 50 plusser

BlauwStaete

Projectontwikkeling sociale woningbouw en duurzame energieconcepten

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: